Steun onze kinderopvang in Guatemala!

Nog te gaan

Normal 4d7bc9639546b3f838eb4386fa58e7f6ab5857f8
van totaal € 25.813 (0%)

Onze Kleine Weeskinderen (Nuestros Pequeños Hermanos– NPH) in Guatemala  is zich bewust van de problemen waar werkende moeders mee te maken hebben. Daarom werd er een kinderdagverblijf geopend. Het kinderdagverblijf zorgt voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar oud. Deze kinderen worden beschermd van de gevaren van buitenaf en hun ontwikkeling wordt gestimuleerd. Ze krijgen 2 maaltijden (ontbijt en lunch) en 2 snacks en de nodige medische zorgen. De moeders kunnen op die manier met een gerust hart gaan werken, wetende dat hun kinderen veilig zijn.

Waarom is dit zo'n belangrijk project?

Omdat Guatemala het slachtoffer is van een van de langste burgerconflicten ter wereld. De 36 jaar durende conflict in Guatemala laat een diep litteken na in de samenleving, waar het geweld genormaliseerd is.

Door de oorlog en de wreedheden die tijdens die oorlog werden begaan, heeft Guatemala nu het op één na hoogste aantal kindermoorden ter wereld. Alleen in El Salvador lopen de aantallen hoger op. [1]

Getuigenissen tonen de gruwelijkheden waarmee sommige kinderen soms te maken hebben.[2] U kunt daar meer over lezen in het artikel dat werd geschreven door Michael Sheen (acteur), die voor Unicef naar Guatemala is gegaan:

https://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/centralamericaandthecaribbean/guatemala/11457584/Why-Guatemala-is-one-of-the-worst-places-in-the-world-to-be-a-child.html

Daarnaast staat het land voor grote uitdagingen wat betreft het bereiken van de tweede duurzame ontwikkelingsdoelstelling (SDG), ‘geen honger’, die alle vormen van ondervoeding tegen 2030 wil verbannen. Bijna de helft van de bevolking kan zich de kosten van een basisvoedselmand (producten en diensten die essentieel worden geacht voor het levensonderhoud en het welzijn van de leden van een gezin) niet veroorloven. Als gevolg daarvan is de frequentie van groeivertraging bij kinderen jonger dan 5 jaar één van de hoogste ter wereld - en de hoogste in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.[3] Groeivertraging heeft een nefaste invloed op de ontwikkeling van de hersenen en het vermogen om te leren. Daardoor is de kans groter dat kinderen de school vroegtijdig verlaten en de vooruitzichten op een job afnemen. Het verzwakt ook het immuunsysteem, wat kan leiden tot terugkerende ziektebeelden.

Onze Kleine Weeskinderen (OKW) kan niet zomaar toekijken als we weten hoeveel kinderen en gezinnen in Guatemala lijden. We hebben gezien hoe moeilijk het is voor moeders om te gaan werken omdat ze voor hun kinderen moeten zorgen. Dat zorgt voor een ondervertegenwoordiging van vrouwen op de arbeidsmarkt en draagt bij aan het behoud van een patriarchale structuur die vrouwen onderdrukt en hun kansen op vooruitgang wegneemt. 

Kinderen en moeders moeten beschermd worden in Guatemala en OKW helpt hen door een gratis kinderdagopvang op te zetten.

Het kinderdagverblijf is geopend vanaf 6:45 in de ochtend en sluit om 17.00 uur. Kinderen zijn daar veilig en nemen deel aan een verscheidenheid van leuke en educatieve activiteiten zoals:

- Knutselen

- Persoonlijke hygiëne lessen

- Wiskunde en lezen

- Ontwikkeling van sociale vaardigheden

De kinderen krijgen 2 maaltijden en 2 snacks, die hen helpen zich goed te ontwikkelen en het risico op ondervoeding te verminderen. Het menu wordt beoordeeld door het voedselcomité van NPH en wordt geleid door Dr. Lauren Gómez, de huisarts bij NPH Guatemala.

Om een hoge kwaliteit van diensten en aandacht te garanderen, bestaat het team van de dagopvang uit een groep getrainde professionals die de kinderen dagelijks liefdevol verzorgen en onderwijzen. Het team bestaat uit:

- 2 leerkrachten

- 2 jong volwassenen in hun dienstjaar (jongeren die tijdens hun dienstjaar professionele werkervaring opdoen)

- 1 kinderoppas

- 1 coördinator

We zouden graag het leven van de families en kinderen in Guatemala verbeteren. Dit project zal hen enorm kunnen helpen. Daarom wil OKW uw hulp vragen om dit project te ondersteunen.

Momenteel helpen we 18 gezinnen in de gemeenschap die meedoen aan het project, maar we zouden graag meer gezinnen willen helpen en een grotere impact hebben in de gemeenschappen in Guatemala.

We zouden graag het leven van 20 meer gezinnen willen veranderen. Om dit te kunnen doen hebben we voor een heel jaar het volgende nodig om 20 kinderen gedurende 1 jaar te verwelkomen:  

 

Ontbijt

Voor 20 kinderen

10014 €

Lunch

Voor 20 kinderen

11834 €

Snack

Voor 20 kinderen

3338 €

Eerste hulp kit

1

117 €

Schoolbenodigdheden

1

510 €

Totaal

 

25813 €

 

[1] https://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/centralamericaandthecaribbean/guatemala/11457584/Why-Guatemala-is-one-of-the-worst-places-in-the-world-to-be-a-child.html

[2] https://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/centralamericaandthecaribbean/guatemala/11457584/Why-Guatemala-is-one-of-the-worst-places-in-the-world-to-be-a-child.html

[3] https://www.wfp.org/countries/guatemala